En fantastisk kjeks som er sprø rundt kantene og myk og god inni ♥ Dette er en stor favoritt!
Denne oppskriften gir ca 19 kjeks
Deigen er lager av :
113 g mykt smør
150 g sukker
200 g brunt sukker
Dette piskes godt sammen i en mikser
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
Tilsett egg og vanilje og bland dette godt inn med smør og sukkeret.
250 g hvetemel
1 klype salt
1 ts bakepulver
Det tørre blandes i deigen tilslutt. Pakk deigen i plast og ha den i
kjøleskapet ca 1 t.
Ville bare komme med et lite tips angående smør i bakverk. Det skal som regel være mykt smør i, men det er ikke alltid like lett og planlegge lang tid i forkant. Har du kaldt smør kan du raspe det opp. Da blir det mye fortere mykt.
Når deigen er kald deles den opp i biter, ca 25-30 gram pr bit. Er de ca like store er det lettere å steke dem jevnt så ikke en blir brent og en annen rå. Bitene rulles til små rundinger og vendes i en blanding bestående av 3 ss sukker og 1 ts kanel.
Legg bitene på brettet med en del plass mellom og trykk lett ned.
Stek midt i ovnen på 150 grader i ca 12-14 minutt.
Avkjøles på rist om de ikke forsvinner med en gang ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)