lørdag 21. september 2013

Pavlova rullekake


Dette er en kake som er litt sprø utpå med hasselnøtter og en myk marengs inni, fylt med krem og bær. ♥



Ingedienser : 

7 eggehviter ca 2 dl 
1 ss sitron juice 
4.5 dl melis 
2 ss maismel 
1 dl hasselnøtter 

3 dl fløte + 1 ss sukker
friske bær 


Pisk eggehvitene og sitronjuicen til det begynner å bli stivt. 


Bland melis og maizena mel og tilsett dette litt og litt mens du pisker på medium hastighet i ca 10 minutt. 
Ha så på høy hastighet tilslutt ca 2 minutt.


Ha marengsen over i en langpanne og stryk utover så du får et gjevnt lag. Strø grovhakkede hasselnøtter over. 


Stek midt i ovnen, 150 grader i 30 - 40 minutt. La avkjøle i pannen i 10 minutt.


Vend kaken over på et klede og kjøl ytterligere 30 minutt. Er kaken for varm smelter kremen. 
Når du har vendt om kaken kan du forsiktig dra av bakepapiret. 


Pisk opp fløte og smør over kaken. La ene enden være krem fri. Ha eventuelt friske bær over kremen og rull mot den enden uten krem. Kremen vil bli presset litt bortover så det kommer krem her også. 

Flytt over på fat og server med en gang. Står den i kjøleskapet en stund blir den litt mer seig og litt mindre sprø. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)