mandag 2. september 2013

Foccacia med basilikum og hvitløk


Foccacia er et brød som smaker kjempe godt til supper salater eller sandwicher, brødet er kjempelett å lage og har ikke så mange ingredienser. 

Har en liten advarsel å komme med her; har du først smakt på dette brødet vil du gå å småspise på det til det er tomt :P 


5 dl mel, 1 ss salt, 1/2 pk gjær, 3 ss olje, 2 dl vann.

Bland oljen sammen med lunket vann og rør ut gjæren i blandingen. Bland mel og salt for seg og ha så i væsken. 


Deigen skal være løs og litt klissete men skal samle seg lett. Ha evt litt mer mel i om du får en altfor klissete deig. Jeg rører deigen sammen med en gaffel. Skal ikke knas eller eltes formye bare røres raskt sammen. 

La heve 45 - 60 min
Ha plast over når deigen hever, den skal ikke tørke ut. 


Mens du venter på hevingen lages basilikum oljen

1 dl olje, 1/2 dl finhakket basilikum, 2 fedd hvitløk, 1/4 ts pepper
Hakk opp basilikum og hvitløk, bland sammen med olje og pepper. La stå på benken, ikke i kjøleskapet. Bør holde rom temp. 


Ha olje i en form på ca 1 liter, vend deigen ut av bakebollen og rett ned i formen. Ingen elting her heller.


Ha litt olje på hendene og dytt forsiktig deigen utover i formen. Bruk fingrene og lag små groper i deigen så oljen kommer seg ned. 


Ha over basilikum/hvitløk oljen. Spar 3-4 ss olje som du kan servere ved siden. 

Stek midt i ovnen i 230 grader i ca 25 min 

Avkjøl på rist i ca 20 min før servering. 


Server med resten av oljen og litt flaksalt ☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)