mandag 16. september 2013

Rundstykker med poteter



Hvem sier rundstykker trenge å være kjedelige ? :P 

Ved å ha litt poteter i deigen hjelper den til og holde på fuktigheten så ikke bakverket tørker så fort ut. 


Deig : 
480 g hvetemel
1 pk gjær 
190 g vann (ca 37 grader)
1 egg 
150 g kokt avkjølt potet
60 g rom temperert smør 
1 ts salt 

Rør gjæren ut i vannet, mos poteten og ha alt sammen i en mikser på medium hastighet, eller en bolle og elt for hånd i ca 10 minutt 
Ha deigen i en bolle som er innsmurt med litt olje så deigen ikke tørker. Dekk med plastfolie og hev ca 1 time.  


Når deigen er ferdig hevet, knar du luften ut av deigen og deler den opp i 19 biter. 
18 av disse bitene rulles sammen og settes på bakepapir. 
Den siste biten deles opp i 18 små biter og rulles til "øyne" og settes på toppen av rundstykkene. 


La heve ca 45 min til. 
Sett ovene på 230 grader, når ovnen er varm nok skrur du varmen ned til 190 grader og steker rundstykkene midt i ovnen i ca 30 minutt. 


Avkjøl godt. 
Pynt på fine ansikter og gi noen en overaskelse i matboksen ;) 


Ha ein strålende uke :D 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)