mandag 24. juni 2013

Vanilje donuts



I helga laget jeg vanilje donuts som ble kjempe gode, fikk masse skryt av dem og fikk klar beskjed om å legge ut oppskriften her så de kunne laga dem selv. Så klart gjør jeg som jeg får beskjed om så her er oppskriften og fremgangs måten på vanilje donuts ;)


Ingredienser :
60 g smør
250 ml melk
60 g vann
1 pk gjær
ca 540 g mel
3 ss sukker
frø av 1/2 vaniljestang
1 ss vanilje ekstrakt
3 eggeplommer


Smør, melk og vann varmes opp til ca 37 grader, fingervarmt, settes tilside og rør ut gjæren i melkeblandingen.
Alt det tørre blandes i en bolle og tilsett vaniljeekstrakt og eggeplommer.
Spe med melkeblandingen å kjør i mikser eller kna i ca 5 minutt, til du får en smidig og glatt deig.
Smør en ren bolle med olje og legg deigen i bollen med plastikk folie over så den ikke tørker ut. La deigen heve i 1-2 timer i romtemperatur, eller natten over i kjøleskapet 8-12 timer.






Kjevl ut deigen og stikk ut sirkler med et glass





Ta et mindre glass og stikk ut et hull i midten





Legg til heving ca 1 time med klede over











Ha olje i en kjele, helst en olje uten mye smak som feks, rapsolje.
Dette blir kjempe varmt og vær veldig forsiktig med vann rundt kokvarm olje.
Oljen skal ha en temperatur på 180-200 grader




Bruk en tresleiv eller noe for å legge donutsene nedi oljen med så det ikke spruter olje utover.
Oljen koker veldig rundt deigen, når det slutter å boble rund deigen er den brun på undersiden og det er på tide å snu donuten å koke den på andre siden også




De skal bli lysbrune på beggesider, legg dem på et kjøkkenpapir for å avkjøle litt og for å få bort så mye olje som mulig




Til vanilje glasur :

frø av 1/2 vaniljestang
180 g melis
3-4 ss melk






Når donutsene begynner å bli litt avkjølt så du kan ta på dem er det bare til å dyppe dem i melis blandingen og la avkjøle helt så glasuren stivner

Sjokoladeglasur :

180 g melis
2 ss kakao
3-4 ss melk

Dypp donutsene i glasuren og la dem tørke


Er best nybakte <3<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)