mandag 17. juni 2013

Rullekake

Rullekake er en klassiker som er å finne på nesten alle kakebord og er spesielt gode nå om sommeren når det er masse gode bær å få tak i. Det er utallige varianter av denne kaken, både når det gjelder kakebunnen og fyllet. Jeg har laget en med sukkerbrød bunn fylt med krem og syltetøy med friske bær på siden.


Jeg har også laget et mønster i rosa på kakebunnen som ikke er så vanskelig å lage som man skulle tro.

Oppskrift til bunnen : 

4 egg
120 g sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver

Skru ovnen på 200 grader. Det er lurt å ha denne klar.

Sukker og egg piskes til eggedosis. Den skal bli veldig lys i fargen og luftig men seig i konsistensen. Den kan godt piskes på medium-høy hastighet i 6-8 minutter.
Sikt mel og bakepulver i eggedosisen og vend forsiktig inn. Rører du for hardt her så ødelegger du den luftigheten du har brukt 6-8 min på å få. Det er ingen hast i å få røren i ovnen så bruk heller noen minutter på å vende forsiktig røren sammen.

Uten mønster er det bare til å heller røren i en langpanne med bakepapir, bre lett utøver og stek midt i ovnen 10-12 minutt

Med mønster på bunnen gjør du slik :

Ta 4-5 ss av røren tilside (mengden kommer litt an på hvor mye dekorering du har tenkt å gjøre) og tilsett litt kondittorfarge. Vend dette også forsiktig inn. Denne blir nok uansett litt mer rennende en resten av kakerøren men det er ikke så farlig.
Ha dette i en sprøytepose og lag mønster på et bakeark.


Bre så forsiktig resten av kakedeigen over.
Stek midt i ovnen 10-12 minutt.

Når du tar den ut av ovnen hvelver du den forsiktig på et annet bakepapir så den ikke henger seg fast. Når du tar av bakepapiret på bunnen skal kaken se ut noe som dette :


Strø et lag med sukker på benken og hvelv kaken en gang til over på sukkeret.


Når kakebunnen har blitt helt avkjølt, som ikke tar så lang tid siden den er så tynn, er det bare til å smøre på det du vil ha. Her har jeg syltetøy og krem med vanilje i. La ene langkanten være uten noe på. Så er det bare til å rulle fra motsatt side av den bare kanten. Da klemmer du litt av fyllet ned over så det blir krem her også.


Server med friske bær og litt ekstra krem <3


Tips til variasjon :

I kakedeigen kan du ha litt kakao eller vanilje

Til fyll kan det meste brukes, bare syltetøy, krem og friske bær, råkrem, smørkrem, sjokoladekrem eller kanskje en frisk moussé

Ha en fin sommerdag alle sammen ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)