fredag 17. januar 2014

Mild ostekake

Dette er ostekaken for alle de som ikke liker tunge mektige ostekaker. Denne er enkel å lage, frisk og passer for alle. 


Det blir ostekake i dag. Prinsessa har hatt så lyst på denne lenge og endelig har jeg klart å somle meg til det. 

Denne kaken skal ikke stekes eller stresses med inn og ut av kjøleskap. Er du veldig effektiv trenger det ikke ta mer en 10 min å slenge denne sammen en kveld og nyte den dagen etter ;) 


Bunnen består av : 
1 pk kornmo kjeks 
1-2 ts kanel 
160 g smør 

Smelt smør over medium varme. Ikke la det koke. 
Ha alt i en food prosessor eller lignende og knus all kjeksen godt. 


Finn en form du liker. Rundform ca 24 cm diameter eller noe tilsvarende. 
Formen settes rett på serveringsfatet uten bunnen i. 


Ha de knuste kjeksene over og trykk ut et jevnt lag. Trykk godt inntil kanten.  


Til ostekremen trenger du : 

150 g melis 
2,5 dl lett rømme 
2,5 dl krem ost

1 pk sitrongele 
4 dl vann 

2,5 dl fløte 
1 ss vaniljeekstrakt el 2 ts vaniljesukker 


Bland melis, rømme og kremost godt sammen. 

Kok opp vann og rør ut geleen, sett i kjøleskapet eller i kaldt vannbad noen minutt så den blir litt kjøligere. 

Pisk opp fløten med vaniljen. 

Bland alle 3 komponentene sammen og hell over kjeksbunnen. 


La den stå natten over i kjøleskapet, evt til den stivner ca 4 - 5 timer. 
Før en kniv forsiktig rundt i formen for å løsne kaken. 


Pynt som du vill ;) 
Server som den er eller med krem og/eller rørte bær. 

Ha en strålende helg alle sammen ♥ 

1 kommentar:

Husk og velg profil ;)