torsdag 21. februar 2013

Supergode rundstykker

I går laget jeg rundstykker.  Vi skulle ha suppe til middag og da passer det jo kjempe bra med rundstykker til. Disse ble veldig myke og smakte nydelig. Jeg måtte bare dele denne oppskriften.

Det blir tilsammen 16 rundstykker. De er veldig enkle og lage men trenger en del tålmodighet. Deigen skal heve 2 ganger, hver heving tar 60 min. 

De passer godt til frysing, tines og varmes noen minutt i ovnen og de er akkurat som nystekte.


 Oppskrift :

8,5 dl mel + ca 2 dl mel
1 pk fersk gjær 
2 ss sukker 
1 1/2 ts salt 
50 g mykt smør 
5 dl lunken melk (37grader)

Bland alle tørre ingredienser, ha i smøret. Rør gjæren ut i melken og tilsett dette i mel blandingen. Bland godt, ha klar ca 2 dl mel til og spe på deigen med. Den skal være fast men litt klissete. Ikke ha for mye mel i. Kna til deigen blir smidig og fin. 
Sett til heving ca 1 time med et kjøkken håndkle over


Når den er ferdig hevet slår du luften ut av deigen og flytter den over på en melete overflate. Ikke arbeid for mye med deigen her for da blir den klissete og du må ha mer mel på og da får du ganske tunge rundstykker. 
Rull den ut til en avlang pølse, kutt så opp deigen i 16 ca like store biter. 
Rull hver bit sammen til en ball og fordel ut over en langpanne. 


La dem heve igjen ca 1 time under et kjøkken håndkle. Her lønner det seg å være tålmodig!




 Er du tålmodig nok blir resultatet noe slikt som dette. 

Stekes på 180 grader, midt i ovnen, i ca 20-25 min 
Tiden varierer fra ovn til ovn, her er det bare til å prøve seg frem.



Med en gang de kommer ut av ovnen pensles de med litt smeltet smør, noe som gir en god smak men også gjør at de får en sprøere skorpe når de kjølner (hvis de får stå så lenge) 


Super gode når de er varme,!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)