Bunnen er en litt klissete sjokoladekake som er fylt med sjokolade smørkrem og pyntet med kvikk lunsj rundt og non stop sjokolade over.
En mektig men herlig sjokoladekake som passer for store og små.
2 dl sukker
2 dl mel
1dl kakao
1 ts bakepulver
2 ts natron
1/2 ts salt
1 egg
1 dl kefir
1 dl kaffe
0.5 dl olje
2 ts vaniljesukker
Bland det tørre, ha i resten og rør i ca 2 min
Røren blir veldig tynn og rennende
Stek den på 175 grader i ca 40 min.
Tiden varierer litt fra ovn til ovn.
Pass på å sett kaken midt i ovnen så den blir jevnt stekt.
Avkjøl kaken helt og del den i 2 så det blir en bunn og en topp
200 g mykt smør
8 dl melis
1 dl kakao
5 ts fløte
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
Ha alt i en mikser, ha den på lav hastighet til alt er blandet, kjør det på halv hastighet i et par minutt så er den ferdig
Ha bunnen av kaken på et fat og smør på et lag med krem.
Legg forsiktig toppen av kaken over og smør et lag med krem over hele kaken.
Et lite tips er å begynne på toppen og dra kremen ut og ned over sidene.
Det trenger ikke å se helt perfekt ut, det kommer ikke til og vise, så lenge det er jevnt fordelt og ikke store klumper med krem.
Del kvikk lunsj sjokoladene i to slik at hver del har to striper.
Sett disse rundt hele kaka.
Du trenger i alt 11 pk kvikk lunsj
Avslutt med 2 pk non stop som strøs over kaken.
Hei! Hvilken størrelse har du brukt på den runde kakeformen? :-)
SvarSlettjeg brukte en kakeform med 24 cm diameter ;)
Slett