søndag 24. august 2014

Langpanne eplekake

Høst er tiden for fantastiske norske epler som passer perfekt til en kake. Og mens regnet høljer ned ute å vinden blåser, hva er vel ikke bedre en å sitte inne med en varmt, nystekt eplekake. <3


Oppskrift på eplekake : 

500 g smør 
250 g sukker 
250 g brunt sukker
8 egg 
500 g hvetemel 
3 ts bakepulver 
3 ts vaniljesukker 
1 ts kanel 

8 epler 
3 ss perlesukker 
2 ts kanel 
(en liten variant kan være å ha hakkede mandler over) 



Begynn med å piske sukker og smør.
Husk at smøret skal være mykt før du begynner.
Pisk godt i noen minutt.

Har du ikke brunt sukker kan du bruke hvitt sukker istedenfor. Jeg synes det brune sukkeret gir en ekstra smak på kaken.





Ha i ett og ett egg i røren, pass på at egget er godt pisket inn før du har i et nytt.




Bland melet med vaniljesukker, kanel og bakepulver.
Tilsett 1/3 av melet om gangen og pass på så du får skrapt ned kantene så alt blir godt blandet




Røren blir ganske tykk.





Eplene skrelles og deles opp i båter. 

Fordel kakerøren utover i en langpanne dekket med bakepapir. Dytt så eplebåtene nedi kaken.
( jeg har et hjørne uten epler for mannen min er ikke så glad i bakte epler men han synes kaken er veldig god :P )
Strø over perlesukker og kanel.
Har du ikke perlesukker kan du bruke vanlig sukker men vanlig sukker smelter mer.

Stekes ved 190 grader i ca 45 minutt, midt i ovnen.

Serveres lunken med vanilje is <333

ps. denne holder seg godt i fryseren og er som nystekt når du varmer den opp i ovnen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)