Oppskrift på eplekake :
500 g smør
250 g sukker
250 g brunt sukker
8 egg
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 ts kanel
8 epler
3 ss perlesukker
2 ts kanel
(en liten variant kan være å ha hakkede mandler over)
Begynn med å piske sukker og smør.
Husk at smøret skal være mykt før du begynner.
Pisk godt i noen minutt.
Har du ikke brunt sukker kan du bruke hvitt sukker istedenfor. Jeg synes det brune sukkeret gir en ekstra smak på kaken.
Ha i ett og ett egg i røren, pass på at egget er godt pisket inn før du har i et nytt.
Bland melet med vaniljesukker, kanel og bakepulver.
Tilsett 1/3 av melet om gangen og pass på så du får skrapt ned kantene så alt blir godt blandet
Røren blir ganske tykk.
Eplene skrelles og deles opp i båter.
Fordel kakerøren utover i en langpanne dekket med bakepapir. Dytt så eplebåtene nedi kaken.
( jeg har et hjørne uten epler for mannen min er ikke så glad i bakte epler men han synes kaken er veldig god :P )
Strø over perlesukker og kanel.
Har du ikke perlesukker kan du bruke vanlig sukker men vanlig sukker smelter mer.
Stekes ved 190 grader i ca 45 minutt, midt i ovnen.
Serveres lunken med vanilje is <333
ps. denne holder seg godt i fryseren og er som nystekt når du varmer den opp i ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)