Bollene er formet som en "S" der av navnet S boller.
De er saftige og myke, penslet med smør etter steking deretter dyppet i strø av sukker og vanilje.
Til fordeigen trenger du :
1 pk gjær
4 ss sukker
4 dl melk
7 dl mel
Rør gjæren ut i lunket melk med sukkeret
Rør så inn melet
Deigen blir veldig klissete
Dekk over med plastfolie og la heve 40 minutt
Til resten av deigen trenger du :
150 g smør rom temperatur
1.5 dl sukker
2 egg
8 dl mel
Pisk godt sammen sukker og smør i en stor bolle
Ha så i eggene og bland dette godt,
det kommer nok en del små klumper men dette er ikke farlig
Ta deigen du allerede har laget og ha den over i smørblandingen
Elt godt og tilsett litt og litt av melet
Bland til deigen slipper bollen
Den blir veldig fet av smøret så selv om den ser klissete ut slipper den ganske godt
Del deigen opp i 16 biter
ikke bruk mer ekstra mel en nødvendig
Rull ut som vist på bilde
Snurr ene enden inn mot midten
Snurr andre enden motsatt vei
Fordel utover på en langpanne
Hev i 50 minutt
Stek ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutt
La dem kjøle i pannen ca 10 minutt
Pensle bollene med smeltet smør
Bland ca 1.5 dl sukker med frø fra en halv vaniljestang
dypp de penslede bollene i sukker blandingen
la de kjøle helt på en rist
Ungene i gata syns de var kjeeempe gode :P
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)