Det har blitt mye baking i mai men lite blogging :/ men men sånn blir det innimellom, ikke alltid man får tid til alt man vill.
Her er noen av kakene jeg laget i mai :
Sjokoladekake til verdens beste svigermor som fylte år i mai ;)
Barbie kake til prinsessa som også hadde bursdag :D
Noen konfirmasjonskaker ble også laget i mai :)
Litt gjærbakst ble selvfølgelig bakt, og her får du oppskrift på supergode luftige å myke rundstykker.
Til denne deigen må du lage en fordeig som skal stå kaldt i 16 timer eller mer.
Til denne fordeigen trenger du gjær, mel og vann:
Ta 150 g lunket vann og rør ut 1/2 pakke gjær
Bland inn 150 g mel
Dette blir en veldig våt deig som skal stå i romtemperatur ca 1 time med plastfolie over.
Den skal så settes i kjøleskapet i 16 timer eller lengre. Da kommer det mange synlige bobler i deigen og den blir mye større.
La stå en halvtime i romtemperatur før bruk.
Så er det resten av deigen.
75 g lunken melk bland med 1/2 pk gjær
I en bakebolle ha i :
400 g mel
50 g sukker
1 ts salt
melkeblandingen
fordeigen
Bland deigen godt og elt i 10 min
Ha i klatter med smør (rom temperatur)
50 gram tilsammen.
Elt godt inn.
Hev i romtemperatur med et klede eller plastfolie over i 45 minutt.
Den skal heve til dobbel størrelse.
Del i 12 emner, kan være greit å bruke vekt så du får de ca like store.
Rull emnene avlange med tynn i ene enden og litt tykkere i andre enden
Bruk en kjevle og rull over så den blir litt flat.
Evt bare trykk den flat med hånden.
Begynn fra den tykkeste siden og rull inn. Sitter deigen litt fast i bordet kan du bruke litt mel men pass på å ikke bruk for mye.
Legg rundstykkene på et brett og la dem heve under klede i ca 30 min til dobbel størrelse
Pensle med sammenpisket egg.
Stek midt i ovnen på 230 grader i 10-12 minutt.
Avkjøl på rist.
Så er det bare til å finne frem favoritt pålegget og kose seg ;D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)