mandag 17. mars 2014

Brytebrød



Det er jo så kjekt å bake brød en dag man har god tid. Det kan være litt vanskelig å få til en god brøddeig, men knekker du koden å får det til blir du helt hekta. Nystekt brød er det lite som kan måle seg med ;)

Dette er en deig som krever en del elting og skal heve i 2.5 timer tilsammen. Den blir sprø utpå og luftig men litt seige inni.


Det er lurt å finne frem alt før du starter.
En bolle med 500 g hvetemel, 1 ts salt, og 0.5 ts sukker
En annen bolle med 260 g vann (37 grader), og 25 g gjær som du løser opp i vannet.


Elt deigen raskt sammen og kna godt i 10 minutt.
Legg den i en oljesmurt bolle og dekk til med plast.


La heve i 2 timer. Pass på at den står en lun plass med vanlig inne temp. Ikke for kald, da vil den nesten ikke heve. Ikke for varm, da kommer den til å overheve.


Slå luften ut av deigen og del inn i 8 like store biter. Er lurt å bruke vekt. Blir det for stor størrelse forskjell kan noen bli rå mens andre er brent ved endt steketid.


Rull deigen og legg på et stekebrett med bakepapir. La heve 30 minutt.


 Pensle med vann. Stek midt i oven ved 220 grader i 20-25 minutt.



                                                                               ♥♥♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)