torsdag 3. oktober 2013

Hvit sjokoladekake langpanne

Denne hvite sjokoladekaken er saftig og godt. Stekes i langpanne som gjør at den passer bra til store forsamlinger, den er super til å fryse og kan serveres på forskjellige måter.


Til kaken trenger du :

150 g smør
3.5 dl sukker
3 egg
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 knivsodd salt
150 g hvit sjokolade
2.5 dl melk







Visp smør og sukker godt sammen













Pisk inn ett og ett egg












For at den ikke skal skille seg er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte.













Bland i resten av det tørre vekselvis med melken.











Hakk opp sjokoladen.

Her kan du godt variere litt ved å bytte ut en del av den hvite sjokoladen med lys og/eller mørk kokesjokolade











 Vend sjokoladen inn med en slikkepott.







 Spre røren i et jevnt lag i en langpanne.

Stek i 200 grader i ca 20 min.












Avkjøl litt i pannen før du tar den ut og avkjøler den på rist.




Denne kaken er saftig og god som den er, og med så masse sjokolade i røren trengs ikke noe glasur for kaken er så søt i seg selv. 


Kaken kan også serveres i små ruter på spyd med friske bær og litt smeltet sjokolade over ♥


En annen variasjon på denne er mer en dessert enn en kake. Servert i posrsjonsglass eller en stor dessert bolle legges pisket krem med vanilje i bunnen, litt friske bær, smuldret kake, og gjenta fra krem og avslutt med litt kake på toppen. Passer best med en dag eller to "gammel" kake. Da blir den lettere å smuldre opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)