fredag 13. desember 2013

Vaniljekjeks

Dette er noen danske smørkaker som er kjempegode til jul, ikke tar de lang tid å lage heller :)  


Ingredienser : 
200 g usaltet smør 
130 g melis 
310 g mel 
1 egg 
2 ss vaniljeekstrakt 





Jeg har nevnt dette før men til ting som dette er det veldig viktig. Ved å raspe opp smøret når det er kaldt blir det fortere mykt og det blir like mykt over alt. Du slipper den harde kalde klumpen i midten som ikke vil blande seg inn.







Bland smør, melis og mel godt til en myk klump.






Ha i egget og vaniljen. Rør godt. Det er best med en mikser her, dette er tungt og røre i for hånd.






Røren blir klissete men holder seg godt sammen.

 Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på et papir. Har du ikke sprøytepose kan disse settes på brettet med en teskje og jevnes ut på toppen

I orginal oppskriften min skal de pensles med melk og strø perlesukker på. Dette hopper jeg fint over for jeg syns de blir søte nok.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutt, varierer litt på steketiden etter størrelse og tykkelse så prøv å få alle på samme brett like store da blir de jevnere stekt.
De er ferdig stekte når de får en lysebrun kant nederst 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)