Saftige ferske bringebær, smeltet hvit sjokolade og myke luftige boller, hva kan vel være bedre en det ? ;)
Deigen :
0,5 pk (25 g) gjær
125 g varm (37grader) melk
50 g sukker
klype salt
380 g mel
2 egg + 1 eggeplomme
50 g mykt smør
Rør gjæren ut i melken.
Bland sukker, salt og mel i en bolle.
Ha melk og eggene over, bland godt, kna ca 10 min
Ha i klumper med mykt smør og kna i ca 5 min til.
Hev deigen i 1,5 time.
Eller hev natten over i kjøleskapet.
Kjevl ut en leiv ca 1 cm tykk.
Deigen kan være litt klissete så ha godt med mel på bakebordet.
Dryss over 1 ss vaniljesukker
Rasp opp 60 g hvit sjokolade og strø dette også over
Del opp 100 g ferske bringebær med fingrene og fordel likt over hele deigen.
Rull sammen deigen og del opp i biter
Plasser disse bollebitene i en godt smurt form som rommer ca 2 liter.
La stå og heve under klede i 45 min opp til 1 time.
Til ca dobbel størrelse.
Rør en eggeplomme sammen med litt melk og pensle bollene
Stek midt i ovnen 180 grader i 20-22 minutt
La bollene kjøles litt i formen.
Ta dem forsiktig ut og avkjøl videre på rist.
Dryss melisover og server med ferske bringebær.
Enjoy ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)