søndag 10. mars 2013

Super frokosblanding

Jeg spiser frokostblanding nesten hver morgen, det er sunt, lettvint og utrolig god når du lager den hjemme. Her kan du ha i akkurat det du liker selv.


Grunnoppskriften er enkel :
                                             2 kopper havregryn
                                             1 kopp diverse nøtter
                                             1 kopp diverse frø
                                              0,5 kopp fersk juice
                                              1 ss honning
                                              1 ss smør
                                              1 ts brunt sukker
                                              1 kopp tørket frukt


Av nøtter kan du bruke hva som helst. Ta de du liker. Jeg bruker mest valnøtter, mandler, hasselnøtter og litt revet kokos. Du kan ha de som de er eller hakke dem litt opp.

Med frø er det også mange valgmuligheter, smak deg frem til dine favoritter. En god begynnelse er linfrø,  sesamfrø, solsikkefrø og gresskarfrø.

Tørket frukt bruker jeg mest rosiner og gojibær, men det finnes utrolig mange tørkede varianter som tranebær, jordbær, mango, aprikos, annanas, svisker osv.Kutt dem opp om de er i store biter.


Varm opp den jucen du liker best. Jeg bruker mest appelsinjuce og annanasjuice Rør ut honning, smør og brunt sukker. Ikke kok opp bare varm opp nok til at alt smelter og blandes. Ønsker du en søtere frokostblanding har du bare i litt ekstra honning.

Tilslutt blandes det tørre og det våte og fordeles ut over en stekeplate med bakepapir og stekes på 140 grader i 1 time. Rør rundt hver 10 minutt så alt blir jevnt stekt og ikke svidd.

Avkjøl blandingen og oppbevar i en luftett krukke. Holdbar i ca 1 måned. 


Server med melk eller yoghurt og du har en god start på dagen for store og små ;)

Vil du lage den litt mer smaksrik kan du ha i krydder som kanel eller noen mørke sjokoladebiter. 

1 kommentar:

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett

Husk og velg profil ;)