onsdag 15. mai 2013

Marshmallows

Disse var helt nydelige og du blir fort hektet :P







 Det er viktig å ha formfett i formene før du har i marshmallows massen ellers kommer det til å sitte fast og du får dem ikke ut. ;)

Jeg har brukt silikon hjerte former

Har også laget dem i en langpanne og en stor glassform som også gikk helt fint.
Da kan du stikke ut figurer eller bare kutte dem i firkanter.
Dette er en raskere måte å gjøre det på om du har dårlig tid.
Og de forsvinner garantert uansett ;)




Kok opp :

1.5 dl vann
en klype salt
550 g sukker

Varmes opp til ca 115 grader


I mens tar du :

3 ss gelatinpulver røres ut med
6 ss vann

La stå og svelle noen minutter



Den kokende sukkerlaken helles over gelatinen i mikseren på lav hastighet så det ikke spruter.
Dette er varmt!!

Skru opp på middel hastighet i 8-9 minutter
Ha i eventuell farge og smak

Jeg hadde litt rosa farge i og saft av 1/2 lime.
Det finnes utallige farger eller du kan ha dem hvite
Smaken kan også varieres med litt appelsin eller kanskje vanilje.

Den blir fort veldig seig så her er det bare til å kjøre på med å få massen i formene.

Har du små former som dette er det lurt å ha sukkermassen i en sprøytepose og fylle i.

Skal du bruke en panne å ha sukkermassen i er det bare til å helle over.

Strø med melis over og la stå i ca 5 timer



Ta så utav marshmallowsene fra formene og dynk dem i melis :P

De er veldig klissete så ved å bruke melis klistrer de seg ikke sammen, om de ligger litt får de en litt sprø hinne rundt.



Her laget jeg en røre i en glassform.
Det er viktig å smøre disse formene også!!

Hvelv den ut på en melis dekket flate,
stikk ut eller kutt i passe store biter og rull i melis

 Så er det bare til og nyte :D 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)