Når det er så varmt ute er det godt med noe lett til middag, hva med en god salat med nystekte rundstykker til ? ;)
For rundstykkene trenger du :
ca 6 dl hvetemel
2 ts salt
2 dl melk
2 ss smør
3 ss honning
1 pk gjær
Smelt smøret og ha i smør og honning og varm opp til ca 37 grader.
Rør ut gjæren i melkeblandingen og hell dette over i bollen med hvetemel.
kna deigen i 10 min, ha evt mer mel i om nødvendig for å få en glatt å smidig deig
Rull til en ball og hev i en oljesmurt bolle for å ikke miste fuktigheten. Dekk med plastfolie.
Hev i 1 time
Del opp i biter på ca 60 gram
For å få de lik størrelse er det lurt å bruke vekt ;)
Det blir ca 12 stk
Rull ut til litt avlange pølser
dekk over med klede og hev i 30-40 min
Sett ovnen på 230 grader
Når du er ferdig å heve pensles de med melk.
Sett de midt i ovnen og skru ned ovnen til 200 grader.
Stek i 13-15 minutt
Avkjøl på rist.
Salat :
cherrytomater
agurk
paprika
kylling
bacon
Dressing :
majones
sitronsaft
salt og pepper
finhakket persille
Serveres i isbergsalat blad
Nå er det snart sommer :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)