fredag 24. mai 2013

Fine rundstykker og god salat

Sååååå deilig med sol <3 <3 Det gror og spirer ute, kirsebær treet vårt har slått ut i full blomst, utemøblene er vasket å satt på plass og prinsessa har fått opp trampolinen :D I helgen blir det nok litt planting av blomster hvis været holder seg ;)


Når det er så varmt ute er det godt med noe lett til middag, hva med en god salat med nystekte rundstykker til ? ;)

 For rundstykkene trenger du :

ca 6 dl hvetemel
2 ts salt 
2 dl melk 
2 ss smør 
3 ss honning 
1 pk gjær 


Bland 6 dl hvetemel med salt i en bolle.
Smelt smøret og ha i smør og honning og varm opp til ca 37 grader.
Rør ut gjæren i melkeblandingen og hell dette over i bollen med hvetemel.
kna deigen i 10 min, ha evt mer mel i om nødvendig for å få en glatt å smidig deig

Rull til en ball og hev i en oljesmurt bolle for å ikke miste fuktigheten. Dekk med plastfolie.
Hev i 1 time






Del opp i biter på ca 60 gram
For å få de lik størrelse er det lurt å bruke vekt ;)

Det blir ca 12 stk



Rull ut til litt avlange pølser

dekk over med klede og hev i 30-40 min

Sett ovnen på 230 grader






Når du er ferdig å heve pensles de med melk.

Sett de midt i ovnen og skru ned ovnen til 200 grader.





Stek i 13-15 minutt

Avkjøl på rist.










Salat :

cherrytomater 
agurk 
paprika 
kylling 
bacon 

Dressing :

majones 
sitronsaft 
salt og pepper 
finhakket persille 

Serveres i isbergsalat blad 


Nå er det snart sommer :D 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)