torsdag 22. august 2013

Boller med hvit sjokolade og bringebær



Saftige ferske bringebær, smeltet hvit sjokolade og myke luftige boller, hva kan vel være bedre en det ? ;) 



Deigen :

0,5 pk (25 g) gjær
125 g varm (37grader) melk
50 g sukker
klype salt
380 g mel
2 egg + 1 eggeplomme
50 g mykt smør






Rør gjæren ut i melken.
Bland sukker, salt og mel i en bolle.
Ha melk og eggene over, bland godt, kna ca 10 min
Ha i klumper med mykt smør og kna i ca 5 min til.




Hev deigen i 1,5 time.
Eller hev natten over i kjøleskapet.

Kjevl ut en leiv ca 1 cm tykk.
Deigen kan være litt klissete så ha godt med mel på bakebordet.

Dryss over 1 ss vaniljesukker



Rasp opp 60 g hvit sjokolade og strø dette også over

Del opp 100 g ferske bringebær med fingrene og fordel likt over hele deigen.




Rull sammen deigen og del opp i biter

Plasser disse bollebitene i en godt smurt form som rommer ca 2 liter.

La stå og heve under klede i  45 min opp til 1 time.
Til ca dobbel størrelse.




Rør en eggeplomme sammen med litt melk og pensle bollene

Stek midt i ovnen 180 grader i 20-22 minutt





La bollene kjøles litt i formen.

Ta dem forsiktig ut og avkjøl videre på rist.

Dryss melisover og server med ferske bringebær.


Enjoy ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)