onsdag 31. juli 2013

Ostekake med passjonsfrukt saus



Denne kaken er i seg selv ganske mild på smak, anbefaler på det sterkeste å lage sausen til denne for det er den som gjør hele kaken!!


Bunn :

15 digestive kjeks
60 g smeltet smør

Kjeksen knuses og blandes godt med det smeltede smøret. massen trykkes ut i en kakeform uten bunnsom står rett på serveringsfatet. Dette pga bunnen er ganske smuldrete så det blir lettere og mindre grisete.


Ostekrem fyll :

150 ml fløte
75 g melis
skall av 1 appelsin
1 vaniljestang
skall av 1 sitron
3 pl gelatin
500 g mascarpone
250 g kremost


Ha fløten over i en kjele, skrap ut frøene i vaniljestangen og ha både frø og stang oppi gryta. Rasp appelsin og sitron skall og ha oppi samt melisen. Gi dette et oppkok.

Legg gelatinen til bløt.

Ta ut vaniljestangen og rør gelatinen ut i den varme fløten.








Fløten skal tykne litt og bli litt gul aktig.

Kjøl ned.












Bland mascarponen godt med kremosten.







Ha den avkjølte fløte blandingen i ostekremen og pisk godt.













Kremen skal bli ganske tykk slikt som bildet viser.













Ha ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt noen timer.

Skjær lett rundt kakeformen for å få kaken ut.




Passjonsfrukt saus :

15 passjonsfrukter
35 ml vann
60-80 g sukker
1 ts maizena

Skrap ut all innhold i passjonsfruktene og ha det over i en sil. Bruk en slikkepott og klem lett så du får ut alt uten om de svarte frøene.

Ha passjonsfrukt juicen i en kjele med vann og sukker. Varm opp så sukkeret smelter. Smak og evt ha i mer sukker. Den skal være litt sur, så pass på at den ikke blir alt for søt.

Ha så over maizena mel og kok opp. Sausen blir med en gang mye tykkere . Sett kaldt og server ved siden av kaken.



Super frisk og god sommerkake ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)