fredag 7. mars 2014

Pitabrød




Pitabrød er veldig enkle å lage og smaker mye bedre når de er hjemmelaget. Denne oppskriften er til  8 pitabrød men det er bare å doble denne oppskriften om du vil så du får 16 brød, eller dele den i 2 og bare lage 4. 


Alt som skal til er :
7 dl hvetemel med 0.5 ts salt,
3 dl vann, 2 ss olje (dette skal være ca 37 grader)
 og 25 g fersk gjær som røres ut i vannet


Bland alt godt sammen og kna godt i 5 minutt. 
La deigen hvile 5 minutt.

Del så inn i 8 like store biter. Lurt å bruke vekt her.
Rull dem til små boller og la dem heve 10 min. 
Sett ovnen på 220 grader.


Kjevl ut hver bolle til ca 3-4 mm tykke.
Prøv å få de jevnest mulig, det er dette som gjør at de puffer seg sånn opp. 


Plasser 4 stk på hvert bakebrett og stek midt i ovnen i ca 10-15 minutt. 


Etter ca 5 minutt i oven skal de ha puffet seg ganske godt opp. 
Når de begynner å bli litt gylne på toppen er de ferdige. 


Klare til servering, nystekte og varme.  ♥  Ingen ting som slår lukten av nystekt brød :P 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)