Pitabrød er veldig enkle å lage og smaker mye bedre når de er hjemmelaget. Denne oppskriften er til 8 pitabrød men det er bare å doble denne oppskriften om du vil så du får 16 brød, eller dele den i 2 og bare lage 4.
Alt som skal til er :
7 dl hvetemel med 0.5 ts salt,
3 dl vann, 2 ss olje (dette skal være ca 37 grader)
og 25 g fersk gjær som røres ut i vannet
Bland alt godt sammen og kna godt i 5 minutt.
La deigen hvile 5 minutt.
Del så inn i 8 like store biter. Lurt å bruke vekt her.
Rull dem til små boller og la dem heve 10 min.
Sett ovnen på 220 grader.
Kjevl ut hver bolle til ca 3-4 mm tykke.
Prøv å få de jevnest mulig, det er dette som gjør at de puffer seg sånn opp.
Plasser 4 stk på hvert bakebrett og stek midt i ovnen i ca 10-15 minutt.
Etter ca 5 minutt i oven skal de ha puffet seg ganske godt opp.
Når de begynner å bli litt gylne på toppen er de ferdige.
Klare til servering, nystekte og varme. ♥ Ingen ting som slår lukten av nystekt brød :P
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)