Dette er en deig som krever en del elting og skal heve i 2.5 timer tilsammen. Den blir sprø utpå og luftig men litt seige inni.
Det er lurt å finne frem alt før du starter.
En bolle med 500 g hvetemel, 1 ts salt, og 0.5 ts sukker
En annen bolle med 260 g vann (37 grader), og 25 g gjær som du løser opp i vannet.
Elt deigen raskt sammen og kna godt i 10 minutt.
Legg den i en oljesmurt bolle og dekk til med plast.
La heve i 2 timer. Pass på at den står en lun plass med vanlig inne temp. Ikke for kald, da vil den nesten ikke heve. Ikke for varm, da kommer den til å overheve.
Slå luften ut av deigen og del inn i 8 like store biter. Er lurt å bruke vekt. Blir det for stor størrelse forskjell kan noen bli rå mens andre er brent ved endt steketid.
Rull deigen og legg på et stekebrett med bakepapir. La heve 30 minutt.
♥♥♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)