søndag 7. april 2013

Karamellpudding :DD

Det snør det snør titte li bom... Nå har vi hatt strålende supervær i hele påsken å alle håpet vel på litt regn nå når det har vert så tørt og en del gressbranner å slikt..... men snø.... :S var ikke helt forberedt på dette.... Vi er i april jo!

Jaja ikke noe vi kan gjøre med det. Har blitt litt lite blogging her i det siste. Har vert en del ute i solen i påsken å kost meg, og liten tid til å sette meg ned med det. Men nå har jeg god tid og har lyst å dele med dere den absolutte favoritt desserten til mannen min. En silkemyk, kremete supergod karamellpudding


Dette er veldig enkelt å lage, tar ca 10 min å klargjør så gjør ovnen resen ;)

Den ildfaste formen du skal bruke bør romme ca 1,5 til 2 liter.

Det første er å lage karamellen, som du må være litt forsiktig med for det blir veldig varmt!


 

Smelt 3 dl sukker

ikke rør før du ser det begynner å boble litt, ellers får du store klumper som er vanskelig å få smeltet ned. 





Det skal få en fin brun farge.



Hell karamellen over i en ildfast form.
Det blir varmt så bruk grytekluter og snu på formen så karamellen går opp mot kanten. Ideen er at karamellen skal høyere en puddingen, da slipper puddingen formen og det er lettere å snu den ut av. 




For selve puddingen deler du en vaniljestang på langs og skraper ut frøene. Bland disse med 4 ss sukker. 



Bland i 6 egg
Bland godt men ikke for mye. Det skal være minst mulig bobler i karamellpuddingen så ikke lag eggedosis her. Det holder lenge å vispe lett sammen med en gaffel. 




Hell over 1 pk (3 dl) fløte og 6 dl h-melk
Rør sammen men heller ikke her bør du vispe for mye.

Ingen god ide å bruke kjøkkenmaskin for dette ;) 



Sil over eggestanden i den ildfaste formen.

Ha ovnen på 125 grader.

Sett formen i en langpanne og ha ca 1 liter kokende vann i langpanna. 



Den skal stå i ovnen i 2 timer.

Når den kommer ut ser den ikke helt fast ut men den stivner etter hvert!!

Kjøl ned og sett i kjøleskapet til neste dag.





Det vanskeligste med hele karamellpuddingen er å snu den. Ta et fat over formen, hold godt sammen og snu fort. Har du ikke fått karamellen over kanten på puddingen bør du ta en kniv og skjære kanten løs.

Server og evt pynt med krem og nyt :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)