lørdag 28. juni 2014

S boller med vaniljesukker strø




Bollene er formet som en "S" der av navnet S boller. 
De er saftige og myke, penslet med smør etter steking deretter dyppet i  strø av sukker og vanilje. 


Til fordeigen trenger du : 

1 pk gjær 
4 ss sukker 
4 dl melk 
7 dl mel 


 Rør gjæren ut i lunket melk med sukkeret
Rør så inn melet


 Deigen blir veldig klissete
Dekk over med plastfolie og la heve 40 minutt


 Til resten av deigen trenger du : 

150 g smør rom temperatur 
1.5 dl sukker 
2 egg 
8 dl mel 


 Pisk godt sammen sukker og smør i en stor bolle
Ha så i eggene og bland dette godt, 
det kommer nok en del små klumper men dette er ikke farlig

 
Ta deigen du allerede har laget og ha den over i smørblandingen


 Elt godt og tilsett litt og litt av melet


 Bland til deigen slipper bollen
Den blir veldig fet av smøret så selv om den ser klissete ut slipper den ganske godt


Del deigen opp i 16 biter
ikke bruk mer ekstra mel en nødvendig 


Rull ut som vist på bilde


Snurr ene enden inn mot midten 


Snurr andre enden motsatt vei


 Fordel utover på en langpanne


 Hev i 50 minutt 


 Stek ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutt


 La dem kjøle i pannen ca 10 minutt 
Pensle bollene med smeltet smør 
Bland ca 1.5 dl sukker med frø fra en halv vaniljestang
 dypp de penslede bollene i sukker blandingen
la de kjøle helt på en rist


Ungene i gata syns de var kjeeempe gode :P 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)