Dette er noen danske smørkaker som er kjempegode til jul, ikke tar de lang tid å lage heller :)
Ingredienser :
200 g usaltet smør
130 g melis
310 g mel
1 egg
2 ss vaniljeekstrakt
Jeg har nevnt dette før men til ting som dette er det veldig viktig. Ved å raspe opp smøret når det er kaldt blir det fortere mykt og det blir like mykt over alt. Du slipper den harde kalde klumpen i midten som ikke vil blande seg inn.
Bland smør, melis og mel godt til en myk klump.
Ha i egget og vaniljen. Rør godt. Det er best med en mikser her, dette er tungt og røre i for hånd.
Røren blir klissete men holder seg godt sammen.
Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på et papir. Har du ikke sprøytepose kan disse settes på brettet med en teskje og jevnes ut på toppen
I orginal oppskriften min skal de pensles med melk og strø perlesukker på. Dette hopper jeg fint over for jeg syns de blir søte nok.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutt, varierer litt på steketiden etter størrelse og tykkelse så prøv å få alle på samme brett like store da blir de jevnere stekt.
De er ferdig stekte når de får en lysebrun kant nederst
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)