onsdag 4. september 2013

Snickerdoodles !!


En fantastisk kjeks som er sprø rundt kantene og myk og god inni ♥ Dette er en stor favoritt!

Denne oppskriften gir ca 19 kjeks


Deigen er lager av :
                                 113 g mykt smør
                                 150 g sukker                  
                                 200 g brunt sukker

                                 Dette piskes godt sammen i en mikser

                                1 egg
                                1/2 ts vaniljeekstrakt

                                Tilsett egg og vanilje og bland dette godt inn med smør og sukkeret.

                                250 g hvetemel
                                1 klype salt
                                1 ts bakepulver

                                Det tørre blandes i deigen tilslutt. Pakk deigen i plast og ha den i
                                kjøleskapet ca 1 t.



Ville bare komme med et lite tips angående smør i bakverk. Det skal som regel være mykt smør i, men det er ikke alltid like lett og planlegge lang tid i forkant. Har du kaldt smør kan du raspe det opp. Da blir det mye fortere mykt.


Når deigen er kald deles den opp i biter, ca 25-30 gram pr bit. Er de ca like store er det lettere å steke dem jevnt så ikke en blir brent og en annen rå. Bitene rulles til små rundinger og vendes i en blanding bestående av 3 ss sukker og 1 ts kanel.


Legg bitene på brettet med en del plass mellom og trykk lett ned.
Stek midt i ovnen på 150 grader i ca 12-14 minutt.

Avkjøles på rist om de ikke forsvinner med en gang ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og velg profil ;)