fredag 21. juni 2013

Jødekaker

Når jødekakene kommer på bordet er det sommer for meg! Når jeg var liten kalte vi disse for råmelkskaker  som ble laget av melka kua får etter at hun har fått en kalv. Den er mye tykkere å mer næringsrik enn vanlig melk og vanskeligere å få tak i om du ikke bor på en gård som har kuer. Men det går helt an å bruke vanlig melk i denne oppskriften eller en blanding av surmelk og melk.



Kakene skal egentlig være runde men det er jo bare gøy å kose seg med forskjellige kakeutstikkere.





I deigen skal det være :

0.5 kg sukker
0.5 l melk 
1 kg hvetemel 
250 g smør 
25 g hornsalt 





Smør og sukker røres hvitt, tilsett hornsalt og mel og spe med melk. Deigen blir veldig klissete!! Sett den i kjøleskapet en time og to til den blir fast, og kjevl ut 5 - 6 mm tykk . Stikk ut de formene du vil og pensle dem med  eggehvite og strø perlesukker over. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutt



Serveres lunkne er de aller best men disse kakene holder seg veldig lenge i en lufttett kakeboks ;) 

1 kommentar:

  1. Hei! bør desse fryses for å holde de friske?

    SvarSlett

Husk og velg profil ;)