Ha du sukker og litt kondittorfarge så er du ganske langt på vei ;)
Fargesukker/glittersukker
Bland 1 dl sukker og 1 ts kondittorfarge, evt litt mer om du vil ha en mørkere farge.
Fordel dette ut over en stekeplate med bakepapir på. Stek i 10 minutt på 175 grader
Når den er ferdig stekt la den avkjøle og rør litt rundt så ikke sukkeret klistrer seg sammen.
Hvis du skal lage flere farger må du passe på å ikke bruke samme stekeplate igjen før den er helt avkjølt. Hvis ikke blir det for varmt og sukkeret vil smelte.
Dette sukkeret ser fantastisk ut som pynt på muffins ol.
Lagres i tette glass så holder dette lenge ;)
Sukkerbiter
Bland 1 dl sukker med litt kondittorfarge, alt etter hvor sterk farge du vil ha, og ca 1 ts vann
Massen bli veldig tykk,den skal akkurat holde sammen. Pass på å ikke ha alt for mye vann da kommer den ikke til å stivne helt
Trykk sukkeret ut eller bruk en kjevle for å få en jevn overflate. Stikk ut former med en liten utstikker. Du kan også bruke sjokkoladeformer, eller du kan bare skjære sukkeret i firkanter.
La sukkerbitene tørke 1-2 døgn helst. Dette er viktig for at de skal bli helt harde og ikke smuldre opp etter en liten stund.
Da er det bare til og servere ;)
Prinsessa her elsker og dyppe dem i te :P
For en ekstra effekt kan du tilsette litt glitter i sukkermassen.
Det glitrer helt fantastik i teen :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk og velg profil ;)